Steganografi - Boxer

bluedevil

Üye
Esenlikler, Boxer oyununu belli bir seviyeye getirdim ama ilerleyemiyorum. rockyou.txt yeterli gelmedi.Oyun hakkında bilgisi olan biri varsa yardımcı olabilir mi? Özelden ya da discord'tan yazışabiliriz.

Çözdüğünüz sorulardan writeup yazmayı düşünürseniz memnuniyet duyarız

Olabilir. Ancak bu platformda oyunlar belli bir süre sonra emekliye ayrılmıyor. Doğrudan bir çözüm vermek doğru olur mu bilemedim. Yani oyunların amacı yeni bir kavramı öğretmek. Kişilerin de öğrenebilmesi için biraz üzerinde uğraşması zaman harcaması gerekir diye düşünüyorum.

Yönetimle bunu konuşmak lazım.

Olabilir. Ancak bu platformda oyunlar belli bir süre sonra emekliye ayrılmıyor. Doğrudan bir çözüm vermek doğru olur mu bilemedim. Yani oyunların amacı yeni bir kavramı öğretmek. Kişilerin de öğrenebilmesi için biraz üzerinde uğraşması zaman harcaması gerekir diye düşünüyorum.

Yönetimle bunu konuşmak lazım.
Şu anki sistemde (CTFd) puandan ziyade insanların platformdan bir şeyler öğrenmesini, tecrübe edinmesini amaçlıyoruz zaten; writeup konusunda sıkıntı olmaz o yüzden :)

planlarımız arasında rank sistemine dayanan, rekabeti daha da artıran farklı bir CTF platformuna geçiş yapmak var aklımızda. Piyasadaki sistemleri vb. olanları araştırıyoruz ve test ediyoruz. Zamanla duyurularını da yapacağız. Eski soruları da zamanla kapatıp onların daha güncelini de yayınlayacağız, 2-3 yıldır sistemde olan sorudan tecrübe edinmesi de güç hale geliyor.

ringzer0'yu beğeniyorum bu bağlamda.
* her sorunun ipucu var
* çözüm yazıp sisteme kazandırıyorsun
* ipucu satın almak için çözüm yazıp puan kazanmalısın. bu da kişileri yazmaya zorluyor ve farklı bakış açıları ve yöntemler sistemin bilgi havuzuna dahil oluyor.

İki eksikleri var:
* binary exploitation soruları yok. (HTB'de var, onların bin. exp. soru sistemleri güzel, tabi bunun için sürekli aktif olan sunucu ihtiyacı var :/ )
* mobil soruları yok. (HTB'de var, oradaki mobil soruları da fena değil)

Bunlar incelenebilir.

Son düzenleme:
Konuya geri dönelim: stegseek, stegcracker ve stegbrute ile denedim birşey çıkmıyor. (rock you kullanıyorum bu arada). Yanlış yolda mıyım?

Konuya geri dönelim: stegseek, stegcracker ve stegbrute ile denedim birşey çıkmıyor. (rock you kullanıyorum bu arada). Yanlış yolda mıyım?
Sorunun çözümünü ben de bilmiyorum ancak resimleri daha iyi incelemekte fayda var diye düşünüyorum en azından wordlist için. Rockyou'dan farklı bir wordliste ihtiyaç var gibi görünüyor.

Sorunun çözümünü ben de bilmiyorum ancak resimleri daha iyi incelemekte fayda var diye düşünüyorum en azından wordlist için. Rockyou'dan farklı bir wordliste ihtiyaç var gibi görünüyor.
Benim yakalayamadığım nokta şu: Resimde ipucu olarak verilen araç ile kendi password listemizi hazırlamak için en az iki seed değeri gerekiyor (ad ve soyad istiyor en az). Bunlar resimler içerisinde var mı? Ben seed değeri olarak "Almila" verince başka, "Tomris" verince bambaşka bir wordlist yaratıyor? Bunun sonu yok ki?

Benim yakalayamadığım nokta şu: Resimde ipucu olarak verilen araç ile kendi password listemizi hazırlamak için en az iki seed değeri gerekiyor (ad ve soyad istiyor en az). Bunlar resimler içerisinde var mı? Ben seed değeri olarak "Almila" verince başka, "Tomris" verince bambaşka bir wordlist yaratıyor? Bunun sonu yok ki?
Sadece ad bilgisini girmek yeterli oluyor. Tabii ki farklı ad değeri için farklı liste verecektir. Burda önemli olan o değerlerden birini bulabilmek. Yoksa dediğiniz gibi bunun bir sonu yok herhangi bir değer için kendi wordlistinizi yaratabiliyorsunuz zaten.

Ben dediğini anladım. Kendi wordlistlerimi tek bir sözcük ile oluşturuyorum. Tabi henüz birini tutturamadım. (varsayılan ayarlarla)
Burda önemli olan o değerlerden birini bulabilmek.
Bu bahsettiğin değeri, resimlerden mi çıkartıyoruz(ki öyle olmalı değil mi). Resimlerin dosya adını ayrı ayrı denedim olmadı. Resimlerdekiler ise özel birine mi işaret ediyor anlamadım. Özellikle ikinci resimdeki kadın anladığım kadarıyla stock fotoğraflardan alınmış.

-Sorunun yazarına ulaşamadım maalesef, uzun süredir çözülemeyen soru için maalesef bu dahi yeter iptal edilmesi için zira belirttiğin gibi 6 kişi hariç 3 yıldır çözen yok.
-Ekipteki arkadaşlarımdan da benzer dönütleri alınca iptal ettim.

Geri